برای تغییر دکوراسیون با نورپردازی از چه چراغهایی استفاده کنیم؟
گاهی اوقات برای تغییر جلوه یک محیط یا شی، تنها کافی است تا زاویه تابش نور به آن را تغییر دهید. به همین دلیل تغییر دکوراسیون با نورپردازی در بسیاری از مواقع میتواند جایگزین به صرفهای برای ساخت و سازهای گران قیمت یا خریدهای متعدد برای تغییر دکوراسیون خانه، محیط اداری و یا تجاری شود. انتخاب چراغ مناسب در هر بخش میتواند بر زیبایی فضا، راحتی افراد در آن، دیده شدن بخشهای مهم و نمود بیشتر همه اشیا و فضاها تاثیر بسزایی بگذارد.
برای انتخاب یک چراغ و استفاده آن برای تغییر دکوراسیون با نورپردازی لازم است تا هم این چراغ برای قرارگیری در فضایی از پیش ساخته منعطف بوده و هم انتظارات ما را از نورپردازی اصولی و زیبا برآورده کند. در این مقاله به بررسی بهترین چراغها برای استفاده در تغییر دکوراسیون و شیوه نورپردازی فضا پرداختهایم.
چراغ LED با کیفیت، بی برو برگرد!
قطعا تا امروز مزایای زیاد چراغهای الایدی نسبت به شیوههای سنتی نورپردازی دیگر از کسی پوشیده نیست. مصرف فوقالعاده کم این چراغها، کیفیت نور ساطع شده، هزینه تعمیرات و نگهداری و زیبایی بسیار این چراغها نسبت به چراغهای قدیمی، باعث شده تا در هر رقابتی برای نورپردازی، چراغ LED فاتحی بی چون و چرا باشد. پس در همین ابتدای کار اگر در دکوراسیون قبلی از لامپهای کم مصرف و یا رشتهای استفاده شده، به فکر جایگزینی آنها با یک چراغ الایدی مناسب باشید تا اولین قدم را برای تغییر نورپردازی، محکم بردارید.
اما همانطور که میدانید، همه چراغهای الایدی کیفیت یکسانی ندارند. عوامل و شاخصههای مختلفی در چراغهای الایدی، بر زیبایی دکوراسیون فضای مورد نظر شما تاثیر دارد. برای مثال برای اینکه رنگ واقعی مبلمان، اجسام، تابلوها و دیوارها مشخص شده و به اصطلاح رنگها “زنده” باشند، حتما از چراغی با شاخص نمود رنگ بالا (CRI>95) استفاده کنید. همچنین سعی کنید از چراغهای بدون چشمک (Flicker-Free) استفاده کنید تا چشم افراد در زیر نور دچار خستگی نشود.
برای نورپردازی از چه دمای رنگی استفاده کنیم؟
نور گرم خصوصاً در ساعات پایانی روز و در شب چشم نواز و مطلوبتر و بهترین انتخاب برای دمای رنگ نور است. اما نور گرم جایگزین مناسبی برای نور خورشید نیست و به همین دلیل است که نور روز و نور طبیعی برای کار و وسط روز مناسب تر است.
در اکثر مواقع برای نورپردازی پذیرایی و اتاق خواب از نور سفید گرم استفاده میشود تا فضایی راحت و دنج ایجاد شود. هرچند بسیاری از مردم نور سفید گرم را ترجیح میدهند اما اتاقهایی مانند آشپزخانههای مدرن که فضا و لوازم آنها رنگهایی روشنتر و باطراوتتر نظیر آبی و خاکستری روشن دارند، میتوانند از نوری سردتر و خنثیتر بهره ببرند. نکته مهم این است که اگر میخواهید برای نورپردازی خود نوری متعادل داشته باشید، از معجون نوری و ترکیب نور آفتابی مهتابی استفاده نکنید و به جای آن با استفاده از نور نچرال یا نور طبیعی ۳۰۰۰ کلوین فضای خود را نورپردازی کنید تا آن را یکدست نمایش دهد.
اگر قابلیت تغییر سازه سقف یا دیوار را نداریم از کدام چراغ استفاده کنیم؟
اگر قابلیت تغییر سازه سقف یا دیوار را ندارید و نمیتوانید از چراغ توکار استفاده کنید نگران هیچ چیز نباشید. چراغ روکار، چراغ آویز و یا نورهای مخفی از انتخابهایی هستند که هرکدام تنوع بیشماری از چراغهای ال ای دی را در اختیارتان قرار میدهند. بهترین چراغهایی که میتوانید در این مواقع از آنها استفاده کنید این چراغها هستند:
- چراغ خطی آویز:
چراغ خطی آویز از زیباترین و کارآمدترین چراغهای موجود در بازار محصولات روشنایی است. نور یکدست و با کیفیت چراغ خطی ماژولار خصوصا چراغ خطی جریان ثابت، طراحی زیبای آن و قابلیت سفارشی سازی در طولها و ابعاد و شکلهای مختلف باعث شده تا انعطاف پذیری این چراغ برای قرارگیری در هر فضایی فوقالعاده باشد. همچنین با استفاده از آویز و در نتیجه آن با نزدیکتر شدن منبع نور به زمین، نور بیشتری به سطح مورد نظر میتابد. بهتر است برای نورپردازی فضای مورد نظرتان، به جای استفاده از تعداد زیادی نور اسپات برای تامین نور عمومی، از این چراغ استفاده کنید.
برای مثال در داخل خانه میتوانید برای نورپردازی میز نهارخوری از یک چراغ خطی با طولی هم اندازه طول میز استفاده کنید و تاثیر آن بر دکوراسیون و جلوه جدید خانه را از همان ابتدا مشاهده کنید!
- چراغ خطی روکار:
از چراغ خطی روکار در فضاهایی که بدنه خطی و زیبای چراغ به عنوان بخشی از دکوراسیون در نظر گرفته میشودو یا به دلیل محدودیت ارتفاع نمیتوان از به سراغ چراغ آویز رفت، استفاده میشود. چراغ خطی روکار به راحتی به انواع متریال سقف از جمله گچ و کناف متصل شده و هم نور عمومی و هم جلوهای دکوراتیو را در فضای شما تامین میکند. همچون سایر چراغهای خطی، چراغ خطی روکار نیز در انواع اشکال و طرحهای مورد نظر شما قابل سفارشیسازی است.
-
اداری, تجاری, چراغهای خطی آویز, چراغهای خطی ماژولار, خانگی, خطی, معماری
چراغ خطی آویز – عرض ۶ اکووات
از 2,420,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی آویز, چراغهای خطی ماژولار, خانگی, خطی, معماری
چراغ خطی آویز – عرض ۹ اکووات
از 2,840,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی روکار, چراغهای خطی ماژولار, خانگی, خطی, معماری
چراغ خطی روکار – عرض ۶ اکووات
از 2,420,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی روکار, چراغهای خطی ماژولار, خانگی, خطی, معماری
چراغ خطی روکار – عرض ۹ اکووات
از 2,840,000 تومان
- چراغ ریلی:
برای تغییر دکوراسیون با نورپردازی انتخاب بعدی چراغهای ریلی میباشد. نورپردازی با چراغ ریلی از بی دردسرترین و در عین حال جذابترین شیوههای نورپردازی است. برای زیبایی فضا میتوانید از طریق چراغهای ریلی در فضاهای مختلف کنتراست ایجاد کنید تا جلوه زیبایی به فضا بدهد. برای نورپردازی فضاهایی مانند آشپزخانه و یا روشنایی آثار هنری و دکوراتیو نظیر یک تابلو روی دیوار، یک گلدان و یا یک مجسمه، از چراغ ریلی در انواع توانها استفاده کنید.
به عنوان مثال برای روشنایی تابلوی روی دیوار با استفاده از چراغ ریلی ۲۵ وات و یا چراغ ریلی دارک لایت نور با کیفیت و زیبایی ایجاد کنید.
-
اداری, تجاری, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, خانگی, معماری
چراغ ریلی ۱۵ وات COB LED اکووات
890,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, خانگی, معماری
چراغ ریلی ۲۵ وات COB LED اکووات
1,050,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, خانگی, معماری
چراغ ریلی ۳۵ وات COB LED – تیپ B اکووات
1,580,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای ریلی, چراغهای لیزربلید, خانگی, معماری
چراغ ریلی دارک لایت ۲۵ وات اکووات
از 1,320,000 تومان
- چراغ زیرکابینتی یا نور مخفی (Cove Light):
روشنایی انواع قفسهها و کتابخانه، کمد، زیر کابینت و روی کانتر و یا داخل شیارهای ایجاد شده برای نور مخفی و امثال این موارد از طریق چراغ زیرکابینتی امکان پذیر است. این چراغ خطی LED در انواع طولها و به قیمتی بسیار مناسب و به صرفه در دسترس است تا بتوانید زیبایی بخشهای مختلف خانه و یا سایر فضاها را به وسیله آن دوچندان کنید. چراغهای زیرکابینتی از جمله چراغ خطی T5 نسبت به ریسههای LED طول عمر و کیفیت بالاتری دارند.
- سایر چراغهای روکار:
تنوع چراغهای روکار و آویز به همین جا ختم نمیشود. انواع چراغهای روکار و آویز از جمله چراغ سیلندری روکار و آویز مانند چراغ روکار تابش جانبی، پنل LED روکار و یا چراغ روکار طرح ریلی، از انواع و اقسام دیگر چراغهای روکار است. همچنین استفاده از یک لوستر دکوراتیو جدید و بسیار زیباتر از لوسترهای برنجی قدیمی، میتواند به فضای نشیمن و یا اتاق خواب، زیبایی ببخشد.
-
اداری, تجاری, چراغهای روکار, چراغهای روکار, چراغهای روکار, چراغهای روکار, خانگی, معماری
چراغ روکار ۳۵ وات طرح ریلی اکووات
از 1,195,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای روکار, چراغهای روکار, چراغهای روکار, چراغهای روکار, خانگی, معماری
چراغ روکار تابش جانبی ۱۵ وات اکووات
1,020,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای توکار, خانگی, لامپها, لامپها, لامپها, لامپها و جایگزینها, معماری
چراغ زیر کابینتی ال ای دی T5 اکووات
از 115,000 تومان
اگر قابلیت تغییر سازه سقف یا دیوار را داریم از کدام چراغ استفاده کنیم؟
مسلما چراغهای توکار از جذابترین و پرکاربردترین چراغهای موجود در بازار روشنایی هستند. انواع هالوژنها، چراغهای گرد، چراغ دارک لایت و تریم لس و چراغ خطی توکار از محبوبترین چراغهای خطی توکار هستند.
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، دیگر دوره استفاده از تعداد زیادی نور اسپات برای نورپردازی همه جای فضا به پایان رسیده و این شیوه نورپردازی در بسیاری از مواقع نه تنها فضای شما را شلوغ میکند، بلکه در نهایت نیز روشنایی یکنواخت آن را تامین نمیکند بنابراین نیاز است که برای نورپردازی در تغییر دکوراسیون فضا، نیم نگاهی به انواع مختلف چراغهای الایدی داشته باشیم.
- چراغ خطی توکار
در قسمت قبل به مزایای بیشمار چراغ خطی LED اشاره کردیم. مزایایی همچون قابلیت سفارشیسازی، نور با کیفیت و طول عمر بالا. همه این موارد مشمول چراغ خطی توکار نیز میشود. چراغ خطی توکار نهایت ظرافت فضا را نمایش میدهد و علاوه بر این فضای شما را به شیوهای مینیمال روشن میکند.
استفاده از چراغ خطی بدون لبه و یا تریم لس (Trimless) نیز از شیوههای نورپردازی با چراغ خطی است که ظرافت و زیبایی آن را بیش از پیش میکند. نصب چراغ خطی بدون لبه پیش از تکمیل سازه کناف صورت گرفته و در شکل نهایی آن، یکپارچگی و یکدست بودن نور نهایی بسیار اهمیت دارد.
- چراغهای دانلایت توکار
این چراغهای توکار معمولا پرکاربردترین چراغ LED به شمار میروند. استفاده از آنها در انواع ۵ وات، ۱۵ وات، ۳۵ وات، ۶۰ وات و غیره متداول بوده و یک بخش جداییناپذیر از نورپردازی فضا هستند. استفاده از این چراغها و نحوه نصب آنها معمولا به یک شیوه رایج است. در هنگام انتخاب چراغ دانلایت مورد نظر خود علاوه بر توان مصرفی به نکاتی همچون زاویه تابش نیز دقت کنید. زاویه تابش کوچکتر نظیر ۲۰ درجه، نور اسپات یا موضعی ساطع کرده و زاویه باز تر نظیر ۱۲۰ درجه برای پخش نور گستردهتر و روشنایی یکدستتر مناسب است.
-
اداری, تجاری, چراغهای توکار, چراغهای توکار, چراغهای توکار, چراغهای توکار, خانگی, معماری
چراغ توکار ۱۵ وات COB LED اکووات
از 635,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای توکار, چراغهای توکار, چراغهای توکار, چراغهای توکار, چراغهای لیزربلید, خانگی, معماری
چراغ توکار دارک لایت ۲۵ وات اکووات
از 1,120,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی توکار, چراغهای خطی ماژولار, خانگی, خطی, معماری
چراغ خطی توکار – عرض ۶ اکووات
از 2,420,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی توکار, چراغهای خطی ماژولار, خانگی, خطی, معماری
چراغ خطی توکار – عرض ۹ اکووات
از 2,840,000 تومان
اگر مشغول طراحی و تغییر دکوراسیون با نورپردازی تغییر دکوراسیون با نورپردازی و یا درگیر تغییرات فضای خود هستید، با کارشناسان اکووات ارتباط برقرار کنید تا تمامی فرایند نورپردازی تا نصب نهایی چراغ را برای شما آسان کنند. برای ارتباط با کارشناسان نورپردازی اکووات با ما در تماس باشید.
این مقاله توسط تیم تحریریه اکووات تهیه شده است و امیدواریم برای شما عزیزان مفید بوده باشد. اگر از خواندن این مقاله راضی بودید، خواندن آن را به دوستانتان نیز پیشنهاد کنید. همچنین میتوانید سوالات خودتان را در قسمت کامنت با ما مطرح کنید.
با اکووات همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید