دستورالعمل نصب چراغ و لامپ LED
یکی از مسائلی که در زمان خرید چراغ یا لامپ جدید مطرح میشود، چگونگی چیدمان و جایگذاری آنهاست. طراحی درست نورپردازی و جانمایی حساب شده، نه تنها موجب صرفهجویی در هزینهها میشود، بلکه در آینده شما را از مشکلات ناشی از نورپردازی نامناسب در امان خواهند داشت. این مقاله وبلاگ اکووات در رابطه با دستورالعمل نصب چراغ و لامپ LED است و در آن کوشیدهایم تا راهنمای جامعی در رابطه با نصب لامپ و چراغ های ال ای دی ارائه کنیم.
فاکتور کلیدی در رسیدن به روشنایی با کیفیت و مناسب، فاصلهبندی صحیح و یکسان میان لامپها و چراغها است. در ادامه با هم نکات مهم و ضروری مطرح در جریان طراحی روشنایی را با هم مرور میکنیم.
راهنمای نصب چراغ روکار سقفی
چه وقتی باید از چراغهای روکار سقفی استفاده کنیم؟ زمانی که سقف ما کوتاه باشد (کوتاهتر از ۲٫۵ متر) استفاده از چراغهای روکار ایده مناسبی به نظر میرسند. راهروها، انباریها، و توالت مکانهایی مناسب برای استفاده از چراغهای روکار هستند. اگر ارتفاع سقف شما بین ۲٫۵ تا ۳ متر است، میتوانید از لوسترهای کوتاه نیز استفاده کنید. معمولا فاصله این چراغها با یکدیگر را به اندازه نصف ارتفاع سقف انتخاب میکنند، اما نکتهای که نباید فراموش کنید، میزان روشنایی تولیدی توسط چراغ است، چرا که این فاصله ممکن است برای چراغهای مختلف کم یا زیاد باشد.
دستورالعمل نصب چراغهای ریلی
پیش از این در این مقاله در رابطه با نصب چراغ ریلی صحبت کردهایم. این بار قصد داریم در رابطه با دستورالعمل نصب چراغ ریلی با جزییات بیشتری صحبت کنیم.
بهترین زاویه شیب چراغ ریلی (زاویه C) حدود ۶۰ درجه است تا از بروز سایههای نامطلوب و تابش نور به چشم اشخاص جلوگیری شود. به طور معمول شما برای هر شیءای که قصد روشنایی آن را دارید، به یک چراغ ریلی بیشتر نیاز ندارید؟ گام بعدی انتخاب فاصله صحیح چراغ با دیواراست (فاصله A). برای این کار ابتدا بایستی فاصله سقف تا مرکز تابلو یا سر مجسمهای (فاصله B) که قصد تامین روشنایی آن را دارید بدست آورید. سپس از طریق جدول زیر میتوانید به راحتی فاصله چراغ ریلی تا دیوار را محاسبه کنید.
اگر قصد دارید تا با استفاده از چراغ ریلی فضا را با استفاده از تکنیک Wall-Washing نورپردازی کنید و از این طریق بر جذابیتهای بصری فضا اضافه کنید، میتوانید چراغ ریلی را بسته به ارتفاعی که سقفتان (۲۷۰ الی ۳۳۰ سانتیمتر) دارد میتوانید در فاصله (۶۰ تا ۱۲۰) سانتی متری دیوار و بر روی زمین نصب کنید. برای داشتن نور یک دست و یکسان بر روی تمامی دیوارهها بهتر است همه چراغها را در فواصل یکسان از دیوار نصب کنید. اگر دیوار شما دارای بافت است و قصد ایجاد سایه با استفاده از چراغ ریلی و پستی بلندیهای بافتها دارید، میتوانید چراغ ریلی را در فاصلهی نزدیک (۱۵ تا ۳۰ سانتی متری) دیوار نصب کنید.
دستورالعمل نصب پنلهای الایدی ۶۰ در ۶۰
بسیاری از شرکتها و فروشگاهها در تلاش هستند که از تکنولوژی های نوین استفاده نمایند تا به مشتریان خود نشان دهند که پیشرفته و بروز هستند و از سایر رقبا جلوتر هستند. چراغهای الایدی یکی از جذاب ترین راهها برای نمایش این تفاوت است و بین همه این چراغها پنل ۶۰ در ۶۰ سانتیمتر یکی از مدلهای محبوب میباشد. شرکتها با استفاده از تکنولوژی LED به مشتریان خود نشان میدهند که برای محیط کار خود ارزش قائل هستند و از اهمیت صرفه جویی انرژی آگاه هستند. پنل الایدی ۶۰×۶۰ – ۶۰ وات به دو روش توکار و آویزی قابل نصب هستند و از لحاظ مصرف برق به نفع شما هستند. با استفاده از پنل ۶۰ در ۶۰ نور عمومی مناسبی برای محیط فراهم مینمایید و کارمندان در این نور بازدهی بالاتری خواهند داشت. قاب روکار مخصوص پنل الایدی ۶۰×۶۰ – ۶۰ وات برای نصب روکار پنل ۶۰×۶۰ طراحی شده است. در مکانهایی که پنل بصوت توکار قابلیت نصب ندارد، با استفاده از قاب روکار مخصوص پنل LED ۶۰×۶۰ می توان از پنل LED استفاده نمود.
در ویدیوی زیر چگونگی نصب پنل ال ای دی با استفاده از قاب روکار مخصوص را مشاهده میکنیم:
نصب چراغ آویز و لوستر
چراغهای آویز به طور معمول در بالای میزهای غذاخوری یا اپن آشپزخانهها قرار میگیرند. بهتر است این چراغها حداقل ۷۵ تا ۱۰۰ سانتیمتر با میز فاصله داشته باشند و طوری نصب شوند که تمرکز نورشان در محلی باشد که قصد روشنایی آن را دارید. ممکن است برای کارهای دیگری (مثل تامین روشنایی میز بیلیارد) به چراغهای آویز قویتر و پرنور تر نیاز داشته باشید که بدین منظور برای کاهش خیرگی و راحتی استفاده کنندگان باید این چراغها را در ارتفاع پایینتر (بین ۶۰ الی ۸۰ سانتی متر) تا سطح میز نصب کرد.
لوسترها را بهتر است با توجه به مساحت فضای اتاق انتخاب کنید. بهترین نصب لوستر در حدود ۲۴۰ سانتیمتر بالاتر از سطح زمین است.
دستورالعمل نصب چراغ توکار سقفی
نصب چراغهای توکار شاید از انواع دیگر نورپردازی مقداری پیچیدهتر باشد و به محاسبات بیشتری نیاز داشته باشد. بهتر است پیش از شروع کار نمای کلی از اتاقی که قصد نورپردازی آن را دارید را بر روی کاغذ طراحی کنید و جانمایی چراغها را از یک نقطه کانونی که بیشترین اهمیت را دارد، شروع کنید. فراموش نکنید که عامل اصلی رسیدن به نورپردازی و روشنایی مناسب، فواصل یکسان و مناسب میان چراغها است.
به طور کلی فاصله بین دو چراغ توکار را حدود نصف ارتفاع سقف تا کف زمین، و فاصله چراغ تا دیوار را حدود یک چهارم این مقدار فرض میکنند. نکته مهم این است که با توجه به میزان نوردهی چراغ و زاویه تابش، این فاصله میتواند بیشتر یا کمتر از مقدار ذکر شده باشد. نوع چراغ توکار خود را با توجه به میزان نور مورد نظر و مشخصات چراغ انتخاب کنید. زاویه رفلکتور چراغ و فواصل نباید طوری باشند که نور تولیدی توسط هر چراغ با چراغ دیگری ترکیب شده و روشنایی اتاق را از حالت یکدست خارج کنند.
دستورالعمل نصب ریسه الایدی
برای بسیاری سوال است که چطور میشود ریسه الایدی را زیر کانتر، اوپن و یا حتی کابینتهای آشپزخانه نصب کرد؟ این مقاله از وبلاگ اکووات به طور کامل به توضیح این مسئله یعنی آموزش نصب ریسه الایدی اختصاص دادهایم. با ما همراه باشید. پروسه نصب ریسه بسیار ساده است و کار چندانی ندارد. قبل از این که به سراغ ویدیوی آموزش نصب برویم برای شما میخواهیم چند نکته را روشن کنیم. اول این که چرا باید در نورپردازی داخلی (به اصطلاح نور مخفی خانه) از ریسه الایدی استفاده کنیم و ریسه الایدی چه منافعی برای ما دارد. نور تولیدی توسط ریسه یک دست و یکپارچه است. عکسهای زیر را نگاه کنید و خودتان قضاوت کنید. لامپهای هالوژن مصرف انرژی بالایی که دارند و بیشتر وقتها به خاطر همین مصرف انرژی بالا همه لامپها را روشن نمیکنیم. ولی ریسه الایدی بسیار کم مصرف است و در طول محل نصب خود نور یکدست و یکنواختی را تولید میکند.. لامپهای هالوژن مصرف انرژی و تولید گرمای بالایی دارند و به همین دلیل نمیتوان آنها را در تعداد بالا استفاده کرد.
ریسههای الایدی نور یکدستی تولید میکنند. همچنین دیمر پذیرند، مصرف انرژی پایینی دارند و گرمای کمی تولید میکنند.
قابلیت دیگری که ریسههای الایدی دارند این است که این روشناییها دیمر پذیر اند. یعنی میتوان به جای این که آنها را به طور مستقیم به درایور متصل کرد، یک دیمر در میانه درایور و ریسه قرار داد و نور ریسه را به وسیله دیمر کم و زیاد کرد. همچنین قبل از خرید ریسه حتما دقت کنید که این چراغ را برای چه محلی میخواهید استفاده کنید؟ نور محیط چگونه است و نور ریسهای که میخرید باید چه دمای رنگی داشته باشد؟ آفتابی، مهتابی یا نور طبیعی؟ در ویدیوی زیر موارد لازم و آموزش نصب ریسه الایدی در زیر کابینت برای شما آورده شده است. توجهداشته باشید که در هنگام نصب حتما موارد ایمنی را رعایت کنید تا از بروز حوادث تلخ جلوگیری کنید. در پایان؛ یکی از محصولات اکووات که به لحاظ قیمت و کیفیت نور جایگزین مناسبی برای ریسه محسوب میگردد را جهت بررسی بیشتر معرفی مینماییم! این محصول اغلب جهت روشنایی کابینت وفضای آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد و به چراغ زیرکابینتی معروف است. درصورتی که قصد نورپردازی زیرکابینت آشپزخانه خود را داشته باشید؛ این محصول یکی از بهترین گزینه ها برای این مقصود میباشد.
این موارد مهمترین نکات مربوط به دستورالعمل نصب چراغ و آموزش نصب ریسه ال ای دی به شمار میروند. بهترین راه برای آگاهی از آخرین اخبار، متدها و شیوههای روشنایی و نورپردازی، مطالعه مجله اکووات است که اطلاعات مرتبط با روشنایی و نورپردازی شما را به روز نگاه میدارد.
امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. این مقاله توسط تیم تحریریه اکووات تهیه شده است. اگر از خواندن این مقاله راضی بودید، خواندن آن را به دوستانتان نیز پیشنهاد کنید. همچنین میتوانید سوالات خودتان را در قسمت کامنت با ما مطرح کنید.
با اکووات همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید