۱۰ نکته که باید برای نورپردازی دفتر اداری، شرکت و روشنایی میز کار بدانید
نورپردازی فضای اداری از مهمترین نیازهای فضاهای کاری است زیرا بر اساس پژوهشهای صورت گرفته، میزان روشنایی و نحوه نورپردازی فضای اداری و کاری، به صورت مستقیم بر حس و حال و نهایتا راندمان کاری انسانها موثر است. بنابراین برای همه مدیران و متخصصان در فضای کار دنیای معاصر، افزایش بهرهوری در نتیجه یک نورپردازی صحیح و اصولی از ارکان مهم تلقی میشود.
امروزه با گسترش تنوع چراغهای LED و مصرف انرژي و هزینههای بسیار کمتر این چراغها نسبت به روشهای روشنایی سنتی، استفاده از انواع چراغ الایدی در فضای کاری از جمله ادارات بسیار متداول شده. حال در میان این حجم از تنوع محصولات روشنایی LED، طراح نورپردازی اداری با استفاده از خلاقیت خود و با رعایت اصول نورپردازی دفتر اداری، میتواند با به كارگیری شیوههای نوین و غیرتکراری این كار را به بهترین شکل انجام دهد و فضای یک اداره یا شرکت و تجربه حضور در آن را برای هر شخص منحصر به فرد سازد.
در این مقاله ۱۰ اصل مهم و مورد نیاز برای نورپردازی بخشهای مختلف یک دفتر اداری یا شرکت، اعم از میزکار، اتاقها، نورپردازی سالن جلسات، روشنایی اتاق مدیریت و سایر قسمتها را شرح دادهایم و بهترین چراغها را برای نورپردازی فضای اداری معرفی کردهایم تا بتوانید با صرف کمترین وقت و هزینه، بهترین و بهینهترین نورپردازی را برای فضای اداری مورد نظر خود در نظر بگیرید.
اصول كلی نورپردازی دفتر اداری
-
زمان و محدوده روشنایی را در نظر بگیرید.
همانطور كه گفته شد برای نورپردازی فضای اداری باید به ساعات كاری و محدوده استفاده از این فضا دقت شود. اكثر ادارات در طول روز ساعات فعالیت بیشتری دارند. از آنجا كه در این محدوده ما میتوانیم از نور طبیعی بهره بگیریم، باید نور مصنوعی را در كنار نور طبیعی و با در نظر گرفتن همپوشانی یا تداخل آنها به طراحی بپردازیم.
علاوه بر این با توجه به اینکه مقدار نور در ابتدای روز با انتهای وقت کاری یکسان نیست، با استفاده از چراغهای دیمردار، میزان نور را در ساعتهای مختلف روز کنترل کنید تا هم در مصرف انرژی بهینهترین حالت را در نظر گرفته باشید و هم نور دفتر در هیچ زمانی نامناسب نباشد.
برای مشاهده چراغهای دیمردار متناسب با سیستمهای هوشمندسازی کلیک کنید.
-
چراغها را در کدام قسمت نصب کنیم؟ جانمایی چراغها به چه صورت است؟
برای نورپردازی اداری در ساختمانهای عریض و متراژ بالا باید نور مصنوعی را در وسط ساختمان و مکانهایی که از پنجرهها فاصله بیشتری دارند، متمركز كرد. همچنین اینكه باید به جهت جغرافیایی پنجرهها دقت كرد و بر اساس زاویه تابش نور طبیعی برای میزهای كار روشنایی در نظر گرفت. زیرا ممكن است بر اثر شكست یا كمبود نور، دیدن لوازم موجود روی میز كار باعث اذیت كردن چشم شوند.

-
مقدار نور و تاثیرگذاری آن، از عوامل راحتی کارکنان و جذب ارباب رجوع است
در نورپردازی اداری باید به محل عبور و مرور افراد نیز توجه كرد. در این مكانها مثل خروجی یا ورودیها باید نور كافی و یكنواخت به كار گرفته شود. این میزان نور نباید خیلی شدید یا كم باشد. زیرا یكی از مهمترین فاكتورها در نورپردازی ادارات در نظر گرفتن حس و حالی است كه در ارباب رجوع بعد از مراجعه به این مكان ایجاد میشود. بنابراین اگر نور خیلی زیاد باشد ممكن است چشم او را اذیت كند و یا که اگر دمای رنگ نور بالا باشد، میتواند به مخاطب حس اضطراب به او القا كند. اگر این نور كم باشد باعث افسرده شدن ارباب رجوع میشود. از دیگر فاكتورهای قابلتوجه در نورپردازی ادارات میتوان به شدت روشنایی، رنگ نور و زاویه نور و… اشاره كرد كه در زیر به شرح آنها پرداخته شده است.
در اکووات کارشناسان نورپردازی با استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی، تعداد چراغ و میزان نور مورد نیاز فضای شما را با توجه به متراژ و طراحی دفتر اداری مورد نظرتان مشخص میکنند. اگر برای این کار به مشاوره نیاز دارید با ما تماس بگیرید.
-
شدت روشنایی در نورپردازی محل کار کارمندان چقدر باشد؟
شدت نور در نورپردازی ادارات میتواند بر حالت روحی افراد حاضر در فضا تاثیر زیادی بگذارد. به منظور اندازهگیری شدت نور از اصطلاحی به نام لوكس استفاده میشود. در نورپردازی و فضای کاری اشتراکی به دلیل اینكه با محیطی مواجه هستیم كه در آن افراد با ابزارهایی چون رایانه و انواع كاغذها و نوشتهها سر و كار دارند، شدت نور پیشنهادی حداقل ۵۰۰ و حداکثر ۸۰۰ لوکس است. در این محدوده لوکس نوری ذکر شده، افراد دچار اضطراب یا خستگی نمیشوند.
میزان لوکس نوری در راهروها و سالنهای اجتماعات بسته به میزان مراجعه، کاربری جانبی و فضای کلی شرکت میتواند مقادیر مختلفی را داشته باشند.. از دیگر فاكتورهایی كه باید در نورپردازی محیط کار در نظر گرفت سن میانگین افراد شاغل در شرکت است. برای مثال برای افراد با سن بیشتر به شدت نور بیشتری احتیاج داریم مثلا بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ لوكس.
-
آفتابی،مهتابی یا طبیعی؟ کدام را استفاده کنیم؟
از دیگر فاكتورهای مهم در نورپردازی محیط کار دمای رنگ نور است. دمای رنگ نور همانند شدت نور بر حالات روحی افراد تاثیر به سزایی دارد. به عنوان مثال هرچه كه طیف رنگهای به كار رفته در نورپردازی اداری سردتر (دمای رنگ بالاتر) باشد افراد را دچار استرس و اضطراب و عصبانیت بیشتری میكند؛ اما اگر طیف رنگی نور به سمت رنگهای گرم و ملایم (نور زرد رنگ) برود افراد حس بهتری از فضا میگیرند و آرامش بیشتری حین فعالیتهایشان دارند.
انتخاب دمای رنگ نور مناسب بایستی با توجه به کاربری آن فضا انجام شود.
دمای رنگ نور مناسب انجام کارهای اداری، میانه نورهای آفتابی و مهتابی، و در حدود ۴۵۰۰ کلوین است که در بازار با نام نور طبیعی یا یخی شناخته میشود.
در رابطه با نورپردازی فضاهای کار اشتراکی بایستی به نورپردازی اتاقهای استراحت و فضاهایی که برای انجام کارهای متفرقه طراحی شدهاند نیز توجه داشت. نور این فضاها بایستی حالتی داشته باشد که باعث ایجاد حس آرامش و راحتی در افراد شود و به آنها کمک کند تا خستگی را از تن بیرون کنند. دمای رنگ پایین تر (نور گرمتر) برای این فضاها توصیه میشود.

-
نور چگونه و به کجا بتابد؟
همانطور كه میدانید ما اجسام را بر اساس انعکاس نور میبینیم. انعکاس صحیح نور نیاز به زاویه تابش صحیح دارد و این زاویه تابش است که تجربه دید ما نسبت به اجسام میشود. بنابراین در نورپردازی ادارات به زاویه تابش نورهای مصنوعی به كار رفته در فضا باید دقت كافی داشته باشیم.
استفاده از نور مستقیم در بالای فضای کار میتواند باعث آزار چشم کارمندان بشود. بهترین نوع نورپردازی برای محیطهای کاری اشتراکی، نورپردازی غیر مستقیم است، به نحوی که علاوه بر تولید کمترین میزان سایه، از خیرگی و خستگی چشم هم جلوگیری شود. از دیگر نكاتی كه باید به آن توجه كنید این است حین نورپردازی ادارات چراغها به گونهای نباشند كه نور آنها بازتاب ایجاد كند زیرا بر كیفیت كار شما تاثیر خوبی نخواهد گذاشت.
-
طول عمر و گارانتی چراغ چقدر باشد؟ انتخابی برای راحتی خیال مسئول خرید
علاوه بر این کیفیت و طول عمر چراغ از مهمترین عوامل در انتخاب چراغ است زیرا مدیران دفاتر و یا کارکنان به هیچ عنوان علاقهای به ایجاد وقفه در کار به جهت تعمیرات و تعویض چراغ بی کیفیت ندارند و همچنین به جهت بالا بودن استهلاک لوازم و تجهیزات، مهم است که چراغهای خریداری شده گارانتی مناسب داشته باشند.
در این خصوص تمامی چراغهای اکووات با بهترین کیفیت و تحت سختترین تستهای عمردهی تولید شده و با ۳ تا ۵ سال گارانتی تعویض بی قید و شرط ارائه میشوند تا خیال شما از نورپردازی فضای اداری راحت باشد.
مشاهده محصولات اکووات با ۳ تا ۵ سال گارانتی تعویض بی قید و شرط
-
برای نورپردازی دفتر اداری از چه چراغهایی استفاده کنیم؟
انتخاب نوع چراغ معمولا به عوامل مختلفی از جمله کاربرد با توجه به فضای مورد نظر، میزان روشنایی مورد نیاز، نوع نصب و متریال سقف و طراحی معمار و نورپرداز بستگی دارد.
به صورت کلی میتوانید برای دفتر اداری خود از این چراغها استفاده کنید:
1.چراغ خطی مستطیلی در اتاق جلسات و یا بالای میز کار
چراغ خطی، نوری یکنواخت و بدون خیرگی از خود ساطع میکند و جلوه بسیار زیبایی به دکوراسیون دفتر اداری شما میدهد. شما میتوانید چراغ خطی را با توجه به ابعاد میز جلسات و یا اتاق خود در شکلهای هندسی گوناگون و با ابعاد دلخواه خود سفارش دهید. استفاده از چراغ خطی آویز در بالای میز از روشهای محبوب نورپردازی دفتر اداری با چراغ خطی است.
-
اداری, تجاری, چراغهای خطی, چراغهای خطی آویز, خانگی, خطی
چراغ خطی آویز – برش ۶ اکووات
از 1,460,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی, چراغهای خطی آویز, خانگی, خطی
چراغ خطی آویز – برش ۹ اکووات
از 1,590,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی, چراغهای خطی توکار, خانگی, خطی
چراغ خطی توکار – برش ۹ اکووات
از 1,590,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی, چراغهای خطی توکار, خانگی, خطی
چراغ خطی توکار برش ۶ اکووات
از 1,460,000 تومان -
اداری, تجاری, چراغهای خطی, چراغهای خطی روکار, خانگی, خطی
چراغ خطی روکار – برش ۹ اکووات
از 1,590,000 تومان