صرفه جویی در مصرف برق در تابستان با رعایت 6 راهکار ساده
مسئله صرفه جویی در مصرف برق در تابستان به دلیل شرایط بحرانی آب در کشورمان از اهمیت ویژهای برخوردار است. به همین دلیل روزانه انواع راههای صرفهجویی در مصرف برق در رسانههای مختلف به اطلاع عموم میرسد; راههایی نظیر باز و بسته نکردن مداوم یخچال، سرویس کولر، صرفهجویی در مصرف آب، عدم استفاده از وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف و… . در این مقاله اما به سراغ راههای صرفهجویی با استفاده از نور رفتهایم تا بتوان با استفاده بهینه از نور روز و لوازم روشنایی خود، نقش عمدهای در کاهش مصرف برق در فصل تابستان ایفا کنیم.
لامپ و چراغ الایدی، صرفهجوی همیشگی
لامپها و چراغهای الایدی پایه همیشگی بحثهای مرتبط با صرفه جویی در مصرف برق در تابستان هستند. به گونهای که کمتر کسی از مزیتهای این دسته از ادوات روشنایی بیاطلاع است. با این حال اما با نگاهی مختصر به اطراف فضای کار، منزل و یا محل عبور و مرور خود در سطح شهر احتمالا با بسیاری از لامپها و چراغهای رشتهای، مهتابی، کممصرف و یا هالوژنهای سنتی روبرو میشوید. این ادوات روشنایی جدای از مصرف بیشتر انرژی، گرمای بیشتری از محصولات الایدی تولید کرده و کیفیت نوری این محصولات را نیز ندارند. بنابراین نیاز به استفاده از لوازم روشنایی و به تبع آن لوازم خنککننده افزایش پیدا کرده و این امر موجب افزایش مصرف انرژی میشود. اگر تا این لحظه چراغهای الایدی را جایگزین چراغهای سنتی خود نکردهاید، برای صرفهجویی در مصرف انرژی و تامین بهتر روشنایی خود همین حالا چراغ الایدی موردنظر خود را سفارش دهید.
رنگ دکوراسیون خود را تابستانی کنید
دیوارها و اجسام تیره رنگ جذب نور و گرمای بسیاری دارند. جذب نور زیاد سطوح تیرهرنگ باعث میشود تا برای روشنایی محیط خود مجبور به مصرف انرژی بیشتر و افزایش تعداد لامپها و چراغها شوید. همچنین جذب گرمای زیاد باعث میشود تا گرمای خورشید به مقدار بیشتری وارد فضا شده و به میزان کمتری دفع شود. با روشن کردن سطوح هم نیاز به مصرف لوازم روشنایی کمتر شده و هم جذب گرما کمتر صورت میگیرد. همچنین سطوح روشن تداعی بیشتری از فضای خنک در ذهن ایجاد میکنند.
دمایرنگنور مناسب تابستان
فکر کردن به یخچال و قطب شما را به یاد چه رنگی میاندازد؟ فکر کردن به آتش و گرما و خورشید چطور؟ استفاده از نور سردتر کمک میکند تا تصور هوای خنکتری در فضا به وجود بیاید. به همین دلیل است که نورهای با دمای رنگ کمتر و به اصطلاح گرمتر به زردی نزدیکتر هستند. البته باید توجه نمود که نور سفید در همه حال و همه فضاها مناسب نیست و در بسیاری از مواقع نورهای طبیعی و یا آفتابی گزینههای بهتری هستند.
میزان نور موردنیاز خود را با دیمر تنظیم کنید.
ویژگی فصل تابستان روزهای طولانیتر و شبهای کوتاه آن است، علاوه بر این، نور تابستانی به دلیل کمبود بارندگی و وجود ابر کمتر در آسمان، روشنتر و شدیدتر است. بنابراین در فضاهای نورگیر، نیاز کمتری به استفاده از نور مصنوعی وجود دارد. این استفاده کمتر هم مصرف انرژی را کاهش داده و هم گرمای کمتری تولید میکند. با استفاده از دیمر بدون نگرانی از خاموش و یا روشنشدن یکباره محیط میتوانید نور خود را بسته به ساعات مختلف شبانهروز تغییر دهید و همچنین از مزایای دیمر استفده کنید.
نور را به جایی بتابانید که میخواهید.
یکی از نکات مهم در تامین روشنایی فضاهای مختلف، تابیدن دقیق نور به فضای مورد نظر و هدرنرفتن آن است. در بسیاری از فضاها به دلیل طراحی نامناسب نورپردازی محیط و یا عدم توجه به ظرفیتهای روشنایی ادوات روشنایی مورداستفاده، میزان زیادی از نور تولیدی هدر رفته و یا به مکان موردنظر نمیتابد، این موضوع موجب استفاده بیشتر از ادوات روشنایی و هدررفت انرژی میشود و راندمان نوری آنها را افزایش میدهد. بنابراین طراحی مناسب سیستم نورپردازی و استفاده از چراغهای رفلکتوردار در صرفه جویی در مصرف برق در تابستان و جلوگیری از هدررفت انرژی نقشی تعیینکننده دارد.
نور خورشید، روشنایی خدادادی
همانطور که ذکر شد، تابستان فصل تابش بیشتر و شدیدتر نور خورشید است. با طراحی مناسب، این نور میتواند بخشی عمدهای از نیازهای ما به روشنایی را تامین کند. در فصل زمستان برای صرفه جویی در مصرف برق و جلوگیری از ورود هوای سرد، از پردههای ضخیم استفاده میشد تا جلوی برودت هوا تا حد امکان گرفته شود. تعویض این پردهها با پردههای نازک و یا حذف پردهها در جاهایی که نگرانی دیده شدن فضای داخلی وجود ندارد باعث ورود بیشتر نور و هوای تازه به داخل فضا میشود. البته در رابطه با پردهها باید گفت که درجایی که نور خورشید به صورت مستقیم به داخل میتابد، بهتر است تا با استفاده از سایهبان خارجی و یا کرکره، نور بیرونی تابیدهشده به پنجره را کاهش داد و همراه با آن از چراغهای کمی برای تامین کافی روشنایی استفاده نمود. طبیعتا روشنکردن هر چراغ موجب مصرف انرژی میشود اما این انرژی مصرف شده توسط یک لامپ الایدی بسیار کمتر از سیستم خنککنندهای است که برای جبران گرما به کار میرود. با تابیدن مستقیم نور به پنجره، حتی با وجود جلوگیری از ورود نور از داخل، در هر صورت مقدار زیادی گرما به پنجره و در نهایت به داخل فضا منتقل میشود. بنابراین سعی کنید تا حد امکان با ایجاد پوشش خارجی نظیر سایهبان از ورود نور مستقیم جلوگیری کنید.
این موارد مهمترین نکات مربوط به صرفه جویی در مصرف برق در تابستان به شمار میروند. بهترین راه برای آگاهی از آخرین اخبار، متدها و شیوههای روشنایی و نورپردازی، مطالعه مجله اکووات است که اطلاعات مرتبط با روشنایی و نورپردازی شما را به روز نگاه میدارد.
امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. این مقاله توسط تیم تحریریه اکووات تهیه شده است. اگر از خواندن این مقاله راضی بودید، خواندن آن را به دوستانتان نیز پیشنهاد کنید. همچنین میتوانید سوالات خودتان را در قسمت کامنت با ما مطرح کنید.
با اکووات همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید