لامپ LED چگونه نور تولید میکنند؟
در این مقاله ما آنچه را که شما نیاز دارید در مورد لامپ LED و تولید نور لامپ LED بدانید، از مزایای گسترده آنها و چگونگی انبارکردن آنها تا انواع دیگر لامپها ارائه میدهیم. در نهایت، ما فکر میکنیم که شما نیز موافق هستید که وقتی در مورد نور و روشنایی صحبت میکنیم تغییر اصلاً چیز بدی نیست. لامپ حبابی از زمان اختراع تغییرات زیادی کرده است، این اختراعات مداوم امکانات بیشتری را برای مصرفکنندگان ایجاد میکند تا بتوانند محیط خود را روشن کنند.
با تمام پیشرفتهای تکنولوژی ما وارد عصر جدیدی از روشنایی شدهایم که در آن در مقایسه با گذشته امکانات کیفی بیشتری را برای روشنایی فضاهای مختلف در اختیار داریم . حقیقت این است که به رغم تمامی موفقیتها، لامپهای رشتهای قدیمی معایب مختص خود را نیز دارد. به طور کلی، لامپهای معمول رشتهای از لحاظ مصرف انرژی چندان با صرفه نیستند و به دلیل نوع طراحیشان، گرمای بیش از حدی تولید میکنند. (که در بخش بعدی توضیح خواهیم داد.) در صورتیکه لامپ LED این مشکلات را به همراه ندارد.
امروزه که عملکرد و اندیشه آگاهانه بیشتر در حال تبدیل شدن به عادت میباشد، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نیز درحال رویآوری به طرحهای جدیدتر و کارآمدتری مانند لامپ LED و چراغهای الایدی (LED) هستند.
در حالی که تکنولوژی الایدی (LED) از دهه ۱۹۶۰ تاکنون بوده است، قابلیت این تجهیزات باور نکردنی فراتر از آن است که بتوان تصور نمود. در اوایل LEDها تنها میتوانستند یک نور قرمز کمرنگ داشته باشند که برای دستگاههای الکترونیکی کوچکی مثل کنترل از راه دور و یا ماشین حسابها مناسب بود. اما امروزه لامپهای الایدی میتوانند مجموعهای از رنگها را با گستره دمایی متفاوت تولید نمایند. اکنون نگاهی بیندازیم به این که این معجزات مدرن چگونه کار میکنند.
تولید نور لامپ LED چگونه است؟!
یک لامپ رشتهای از طریق عبور برق از یک سیم یا فیلامنت کوچک کار میکند. مقاومت الکتریکی رشتهها موجب میشود تا آنقدر گرم شوند تا روشن شود و نور تولید کند.
در مقابل، لامپ LED هیچ رشتهای ندارند تا بسوزد و از بین برود. در عوض، یک LED (که مخفف دیود ساطعکننده نور میباشد) با عبور جریان از طریق یک ماده نیمههادی درون دیود کار میکند که پس از آن فوتونها (نور) منتشر میگردند.
به این معنی که یک ماده (در اینجا دیود) هنگامی که نیرویی به آن اعمال شود، نور ساطع میکند. الکترونها از یک سو به سمت دیگر در یک اتصال “P-N” پرش میکنند. اینطور فرض کنید هنگامیکه نیرو به اتصال p-n اعمال میگردد، طرفی که نیازی به الکترون ندارد میخواهد وقتی که برق وارد میشود با الکترونهای شارژ شده از طرف دیگر پر شود، الکترونها تمایل شدیدی به حرکت پیدا میکنند، در طول این فرآیند نور ایجاد میگردد.
اینطور فرض کنید هنگامیکه نیرو به اتصال p-n اعمال میگردد، طرفی که نیازی به الکترون ندارد میخواهد وقتی که برق وارد میشود با الکترونهای شارژ شده از طرف دیگر پر شود، الکترونها تمایل شدیدی به حرکت پیدا میکنند و در طول این فرآیند نور ایجاد میگردد.
البته به عنوان یک امتیاز بیشتر، این واقعیت که این طراحی به حرارت برای تولید نور آن متکی نیست بدین معنی است که خنکتر بوده و با توان بیشتری نسبت به یک لامپ رشتهای کار خواهد کرد.
مزایای لامپ LED:
پیش از این در مقاله “انواع لامپ – لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی؟” درباره انواع لامپها صحبت کردهایم. حال به مزایای لامپ LED در برابر لامپهای دیگر اشاره میکنیم.
- طول عمر بیشتر: تا ۵۰۰۰۰ ساعت در حالی که لامپهای رشتهای بعد از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ ساعت و CFL بعد از حدود ۱۵۰۰۰ میسوزد.
- صرفهجويي در مصرف انرژي: لامپهاي LED به اندازه لامپهای رشتهای حرارتي تقريباً به همان مقدار انرژي را از دست نمیدهند، آن هم بهطوری که شما نور کمي با توان و قدرت کم تولید میکنید.
- ایمنی: الایدیها مثل لامپهای دیگر مثلاً مانند سیافالها (CFLها) یا لامپهای فلورسنت دارای (ماده سمی) جیوه نیستند.
- قابلیت تنظیم شدت نور: شدت نور این لامپها را میتوان با استفاده از دیمرهای مناسب تنظیم نمود و کیفیت نورپردازی را در فضای اطراف خود افزایش داد.
- خراب شدن تدریجی: در حالی که بسیاری از لامپها ناگهان میسوزند، لامپ LED به آرامی نور خود را ازدست میدهد و به شما فرصت بیشتری برای جایگزینی یک لامپ جدید خواهند داد.
در مجموع، لامپهای الایدی (LED) امروزه جزو کارآمدترین راهحلهای نورپردازی در دسترس ما هستند و در حال رشد همه جانبه و مقرون به صرفهای میباشند. البته ذکر این نکته ضروری است که با توجه به گستردگی عرضه این لامپها، توجه به شرکت تولیدکننده و کیفیت قطعات مصرفی در محصولات تولید شده توسط این شرکتها تأثیر بهسزایی در کیفیت و طول عمر نهایی چراغ یا لامپ LED خواهد گذاشت.
بهترین راه برای آگاهی از آخرین اخبار، متدها و شیوههای روشنایی و نورپردازی، مطالعه مجله اکووات است که اطلاعات مرتبط با روشنایی و نورپردازی شما را به روز نگاه میدارد.
امیدواریم مقاله لامپ LED و نحوه تولید نور توسط آن برای شما عزیزان مفید بوده باشد. این مقاله توسط تیم تحریریه اکووات تهیه شده است. اگر از خواندن این مقاله راضی بودید، خواندن آن را به دوستانتان نیز پیشنهاد کنید. همچنین میتوانید سوالات خودتان را در قسمت کامنت با ما مطرح کنید.
با اکووات همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید