لامپ ال ای دی
- انواع لامپها
- لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی؟ خرید کدامیک به صرفه است؟
- تفاوتهای کلیدی لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی
- لامپ ال ای دی چگونه نور تولید میکنند؟
- تولید نور لامپ LED چگونه است؟
- مزایای لامپ LED
- انواع و اندازههای مختلف پایه لامپ ال ای دی
- کدگذاری انواع مختلف پایه لامپ LED
- نکته مهم در هنگام خرید لامپ LED
- دلایل کاهش نور لامپ الایدی
- پاسخ به سوالات رایج در مورد لامپ ال ای دی
انواع لامپها
عملکرد تمامی لوسترها و چراغهای مختلف بستگی بسیار زیادی به نوع لامپی دارد که در آن استفاده میگردد. انواع مختلف لامپهای حبابی توانهای متفاوتی را مصرف میکنند و در عین حال نور متفاوتی را نیز ساطع مینمایند. همچنین در ادامه درباره لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی و تفاوتهای آنها مفصل صحبت شده است.
لامپ رشتهای
لامپهای رشتهای ارزان بوده و در انواع توانها (وات) و اشکال مختلف به راحتی در دسترس هستند. آنها نور زرد و سفیدی را تولید میکنند که در تمام جهات ساطع میگردد. این لامپها در مدلی که جداره داخلی آن به صورت براق پوشیده شده است به شما امکان بهتر کنترل پرتو نور را نسبت به لامپهای معمولی میدهد.
لامپ هالوژنی
لامپهای هالوژنی با استفاده از یک نوع گاز هالوژن نوری روشن وسفید تولید میکنند. آنها نسبت به لامپ رشتهای عمر طولانیتری دارند و نسبت به آنها نور بیشتری (لومن) را به ازای هر وات ارائه میکنند. در عین حال لامپهای هالوژنی در مقایسه با لامپهای رشتهای در طول مدت عملکرد کاهش نور بسیار کمتری را دارند و و در ولتاژهای مختلفی در دسترس هستند. البته انواع ولتاژ پایین به یک ترانسفورماتور جهت تبدیل ولتاژ نیاز دارند. به همین دلیل بیشتر لامپهای هالوژنی معمول مستقیماً از ولتاژ شبکه استفاده میکنند. لامپهای هالوژنی پارابولیک (سهمیوار) که در مدلهای مختلف PAR16، PAR20، PAR30، PAR38 تولید میشوند توانایی کنترل پرتو بهتری را به نسبت لامپهای عادی ارئه میدهند و در انواع مختلف نقطهای و گسترده در دسترس هستند و در مکانهای مختلفی استفاده میگردند.
لامپ فلورسنت و CFL (کممصرف)
لامپهای فلورسنت با مصرف برق کمتر (در حدود یک پنجم) در مقایسه با لامپهای رشتهای، در عین حال طول عمر بسیار بیشتری نیز دارند (در حدود 10 برابر). انواع فشرده که به عنوان CFL یا کممصرف شناخته میشوند در چراغها و لوسترهای معمول استفاده میشوند. این لامپها با سرپیچهای متنوع در طیف گستردهای از رنگ در دسترس هستند و میتوانند به جای لامپهای رشتهای استفاده گردند. رنگ نور “سفید گرم” (Warm White) بهترین جایگزین برای لامپهای رشتهای است.
لامپ تخلیه تحت فشار
لامپهای تخلیه تحت فشار (HID) نور بیشتری (لومن) به ازای هر وات انرژی نسبت به منابع دیگر نور ارائه میدهند و همچنین طول عمر بالایی نیز دازند و در نوع بخار جیوه، متال هالید، و نوع سدیم با فشار بالا و پایین در دسترس هستند. نکته منفی در مورد این نوع لامپها شاخص نمد رنگ (CRI) پایین آنهاست. بیشترین استفاده این نوع لامپها در فضاهای باز و نورپردازی محیطهای خارجی مانند پارکها و یا پارکینگها است.
لامپهای الایدی (LED)
LED مخفف “دیود ساطعکننده نور” میباشد. این نوع جدید از لامپها در واقع یک منبع نور الکترونیکی هستند که از قطعات نیمههادی تشکیل شدهاند. در مقایسه با لامپهای دیگر، لامپهای LED عمر طولانیتر و مصرف انرژی بسیار کمتری دارند و امروزه به صورت بسیار وسیعی برای کاربردهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند.
لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی؟ خرید کدامیک به صرفه است؟
اگر طی چند سال اخیر به فروشگاه الکتریکی مراجعه کرده باشید تا برای لامپ سوخته منزل خود جایگزین تهیه کنید، حتما حجم بالای مدلهای مختلف لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی توجه شما را به خودش جلب کرده است؛ لامپهایی با شکلهای ظاهری، توان مصرف و سازندگان متفاوت. اینجاست که ما برای تسهیل انتخاب شما وارد میشویم. حال پاسخ بعضی از سوالات متداول شما را در رابطه با ارجحیت انتخاب لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی فراهم کنیم.
تفاوتهای کلیدی لامپ کم مصرف یا لامپ ال ای دی
- طول عمر بیشتر: تا ۵۰۰۰۰ ساعت در حالی که لامپهای رشتهای بعد از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ ساعت و CFL بعد از حدود ۱۵۰۰۰ میسوزد.
- صرفهجويي در مصرف انرژي: لامپهای ال ای دی به اندازه لامپهای رشتهای حرارتي تقريباً به همان مقدار انرژي را از دست نمیدهند، آن هم بهطوری که شما نور کمي با توان و قدرت کم تولید میکنید.
- ایمنی: الایدیها مثل لامپهای دیگر مثلاً مانند سیافالها (CFLها) یا لامپهای فلورسنت دارای (ماده سمی) جیوه نیستند.
- قابلیت تنظیم شدت نور: شدت نور این لامپها را میتوان با استفاده از دیمرهای مناسب تنظیم نمود و کیفیت نورپردازی را در فضای اطراف خود افزایش داد.
- خراب شدن تدریجی: در حالی که بسیاری از لامپها ناگهان میسوزند، لامپ LED به آرامی نور خود را ازدست میدهد و به شما فرصت بیشتری برای جایگزینی یک لامپ جدید خواهند داد.
در مجموع، لامپهای الایدی (LED) امروزه جزو کارآمدترین راهحلهای نورپردازی در دسترس ما هستند و در حال رشد همه جانبه و مقرون به صرفهای میباشند. البته ذکر این نکته ضروری است که با توجه به گستردگی عرضه این لامپها، توجه به شرکت تولیدکننده و کیفیت قطعات مصرفی در محصولات تولید شده توسط این شرکتها تأثیر بهسزایی در کیفیت و طول عمر نهایی چراغ یا لامپ LED خواهد گذاشت.
لامپ ال ای دی چگونه نور تولید میکنند؟
در ادامه آنچه را که شما نیاز دارید در مورد لامپ ال ای دی و روش تولید نور لامپ LED بدانید، از مزایای گسترده آنها و چگونگی انبارکردن آنها تا انواع دیگر لامپها ارائه میدهیم. در نهایت، ما فکر میکنیم که شما نیز موافق هستید که وقتی در مورد نور و روشنایی صحبت میکنیم تغییر اصلاً چیز بدی نیست. لامپ حبابی از زمان اختراع تغییرات زیادی کرده است، این اختراعات مداوم امکانات بیشتری را برای مصرفکنندگان ایجاد میکند تا بتوانند محیط خود را روشن کنند. با تمام پیشرفتهای تکنولوژی ما وارد عصر جدیدی از روشنایی شدهایم که در آن در مقایسه با گذشته امکانات کیفی بیشتری را برای روشنایی فضاهای مختلف در اختیار داریم. حقیقت این است که به رغم تمامی موفقیتها، لامپهای رشتهای قدیمی معایب مختص خود را نیز دارد. به طور کلی، لامپهای معمول رشتهای از لحاظ مصرف انرژی چندان با صرفه نیستند و به دلیل نوع طراحیشان، گرمای بیش از حدی تولید میکنند، در صورتیکه لامپ LED این مشکلات را به همراه ندارد.
تولید نور لامپ LED چگونه است؟
یک لامپ رشتهای از طریق عبور برق از یک سیم یا فیلامنت کوچک کار میکند. مقاومت الکتریکی رشتهها موجب میشود تا آنقدر گرم شوند تا روشن شود و نور تولید کند. در مقابل، لامپ LED هیچ رشتهای ندارند تا بسوزد و از بین برود. در عوض، یک LED (که مخفف دیود ساطعکننده نور میباشد) با عبور جریان از طریق یک ماده نیمههادی درون دیود کار میکند که پس از آن فوتونها (نور) منتشر میگردند. به این معنی که یک ماده (در اینجا دیود) هنگامی که نیرویی به آن اعمال شود، نور ساطع میکند. الکترونها از یک سو به سمت دیگر در یک اتصال “P-N” پرش میکنند. اینطور فرض کنید هنگامیکه نیرو به اتصال p-n اعمال میگردد، طرفی که نیازی به الکترون ندارد میخواهد وقتی که برق وارد میشود با الکترونهای شارژ شده از طرف دیگر پر شود، الکترونها تمایل شدیدی به حرکت پیدا میکنند، در طول این فرآیند نور ایجاد میگردد. اینطور فرض کنید هنگامیکه نیرو به اتصال p-n اعمال میگردد، طرفی که نیازی به الکترون ندارد میخواهد وقتی که برق وارد میشود با الکترونهای شارژ شده از طرف دیگر پر شود، الکترونها تمایل شدیدی به حرکت پیدا میکنند و در طول این فرآیند نور ایجاد میگردد. البته به عنوان یک امتیاز بیشتر، این واقعیت که این طراحی به حرارت برای تولید نور آن متکی نیست بدین معنی است که خنکتر بوده و با توان بیشتری نسبت به یک لامپ رشتهای کار خواهد کرد.
مزایای لامپ LED
روشناییهای مختلف بر اساس نحوه تولید نور با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در ادامه به برخی از مهمترین تفاوتهای چراغهای الایدی و فلورسنت اشاره میکنیم.
- این لامپها از نظر مصرف انرژی با هم چه تفاوتهایی دارند؟ در زمان عرضه اولیه لامپهای کم مصرف، مصرف پایینتر این لامپها نسبت به لامپهای رشتهای سر و صدای زیادی به پا کردند و این لامپها به دلیل نداشتن رقیب در بحث مصرف به راحتی جایگزین لامپهای پر مصرف رشتهای شدند؛ البته فراموش نکنیم که این لامپها در مقایسه با لامپهای رشتهای ۷۵٪ انرژی کمتری مصرف میکردند. درست مثل لامپهای کم مصرف، لامپهای ال ای دی هم نسبت به لامپهای رشتهای قدیمی ۷۵٪ انرژی کمتری مصرف میکنند، با این تفاوت که لامپهای کم مصرف ۸۰٪ انرژی مصرفی خودشان را به شکل حرارت به محیط منتقل میکنند که باعث میشود لامپهای کم مصرف در مقایسه با لامپهای ال ای دی، هم داغتر باشند و هم کارایی کمتری داشتهباشند. از آنجایی که لامپهای ال ای دی میزان حرارت بسیار کمی تولید میکنند، میتوان گفت که تمام انرژی مصرف شده تبدیل به نور میشود.
- کدام لامپها عمر بیشتری دارد؟ لامپهای کم مصرف نسبت به لامپهای رشتهای عمر بیشتری داشتند اما در زمینه طول عمر هم در برابر لامپهای ال ای دی حرفی برای گفتن ندارند. لامپهای ال ای دی حدود سه برابر لامپهای کم مصرف عمر میکنند و این باعث میشود تا لامپهای ال ای دی از این نظر بهترین گزینه موجود در بازار باشند
- کدام یک از این لامپها نور بهتری تولید میکنند؟ در مقایسه با لامپهای رشتهای، هر دو گروه این لامپها نور بهتری تولید میکنند. ولی اگر قرار باشد که این لامپها را با یکدیگر مقایسه کنیم، بحث مقداری فرق میکند. بسیاری از مصرف کنندگان ایرادهایی را نسبت به کیفیت روشنایی لامپهای کم مصرف مطرح میکنند. برای مثال، لامپهای کم مصرف برای داشتن بهترین نور خود میبایست مقداری کار کنند یا به اصطلاح «گرم» شوند و این گرم شدن برای بسیاری از مردم ناخوشایند است. به علاوه این که حتما تاحالا متوجه چشمک زدن و سوسو کردن لامپهای کم مصرف در تاریکی شدهاید. در مقابل لامپهای ال ای دی از لحظه روشن شدن بیشترین میزان نور خود را تولید میکنند. البته شاید جالبترین قابلیت لامپهای ال ای دی قابل تنظیم بودن نور آنها باشد که کاربر را قادر میسازد تا بسته به شرایط روحی و موقعیتی که در آن قرار دارد، نور اتاق خود را به وسیله دیمرها کم و زیاد کند و یا رنگ آن را تغییر دهد. یک نور طبیعی و روشن برای مواقع نوشتن یا یک نور گرم و خفیف برای دیدن فیلم.
انواع و اندازههای مختلف پایه لامپ ال ای دی
احتمالا در هنگام خرید لامپ فروشنده از شما سوالی در رابطه با نوع پایه چراغی که میخواهید سوالی پرسیده است. چه برای مصرف کننده و چه فروشنده، اطلاع داشتن از انواع و اندازه های مختلف پایه لامپ LED ضروری به نظر میرسد. در هر لامپی یک قسمت به نام پایه وجود دارد که وظیفه انتقال جریان برق به قسمت روشنایی لامپ را برعهده دارد. انواع مختلفی از لامپها وجود دارند که هر کدام کاربرد خاص خودش را دارد. نکته ضروری در انتخاب لامپ و چراغ این است که چراغی را انتخاب کنید که با نیازهای شما همخوانی داشته باشد. بسیاری از لامپها به خاطر توان مصرفی و میزان روشنایی خاصی که دارند پایههای مخصوص به خودشان را نیز دارند تا جریان الکتریکی بدون مشکل انتقال یابد و از خطرات احتمالی ناشی از تجمع گرما نیز جلوگیری شود.
کدگذاری انواع مختلف پایه لامپ LED
کدگذاری پایههای مختلف لامپها بر اساس سایز و نوع پایه است که از یک حرف (نوع پایه) و یک عدد (سایز پایه) تشکیل شده است. در ادامه سه نوع پایهای که بیش از انواع دیگر در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد را برایتان معرفی میکنیم.
حرف E از ابتدای نام ادیسون مخترع این نوع پایه گرفته شده است. این لامپها در کشور ما بسیار رایج هستند و همه ما با سایز E۲۷ به خوبی آشنا هستیم. در این استاندارد عددی که بعد از حرف E میآید نشاندهنده قطر سایز پایه لامپ میباشد. یعنی اگر لامپهای معمول پایه E۲۷ دارند، نوع پایه آنها ادیسونی (پیچی) و قطر آن ۲۷ میلیمتر است.
حرف B از ابتدای کلمه Bayonet (به معنی خنجر) گرفته شده است. اینکه چرا به چنین نامی معروف شدهاند احتمالا بخاطر پینهای موجود در پایه است که وظیفه نگهداری لامپ را برعهده دارد. این نوع پایهها چندان در کشور ما محبوب نیستند و به جز در یکی دو کشور، در کشورهای دیگر نیز چندان رایج نیستند. عدد در اینجا به معنای قطر پایه و بر اساس میلیمتر است.
این پایهها طوری طراحی شدهاند که پس از قرار گرفتن در یک محفظه و پیچیدن، پینهای موجود در پایه وظیفه نگهداری از لامپ را به عهده میگیرند.
حروف G و GU اشاره به ساختار سوزنی (دو پینی) پایه لامپ دارند. اما این که چرا از حرف G استفاده میشود بر میگردد به این موضوع که در ابتدا چراغها و روشناییهایی از جنس شیشه به این نوع پایه مجهز بودند و حرف G از اول کلمه Glass (به معنی شیشه) گرفته شده است و تا به امروز هم بر روی آن باقی مانده است. حرف U بعد از G در سری چراغها با پایه دو پین GU به معنی داشتن زائدهای است که موجب نگه داشتن لامپ در اتصال میشود. و در نهایت عددی که به دنبال حروف میآید به معنای فاصله دو پین از یکدیگر است و واحد آن نیز همانند سری ادیسونی، میلیمتر است. امکان دارد در کنار حرف G حرف Q را نیز مشاهده کنید که آن به معنای ۴ سوزنی بودن پایه است. عدد بعد Q فاصله بین پینها را مشخص نشان میدهد.
نکته مهم در هنگام خرید لامپ LED
با پیشرفت تکنولوژی و با توجه به مزیتهای بی شمار چراغها و لامپهای الایدی، استفاده از چراغهای الایدی طی سالیان اخیر گسترش زیادی داشته است و این نوع روشنایی جای خودش را به سبد مصرف کننده نهایی پیدا کرده است. اگر قصد تعویض روشنایی منزل یا محل کار خود را دارید باید به نوع پایه چراغهای فعلی و نحوه اتصال چراغ به منبع تغذیه توجه داشته باشید تا از هزینههای اضافی جلوگیری به عمل آورید. از محصولات اکووات دیدن کنید.
دلایل کاهش نور لامپ الایدی
کاهش نور لامپها میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در لامپهای تنگستن و هالوژن فیلامنت لامپ در دمای بالا با جدا شدن اتمها و نوعی تبخیر مواجه میشود و این اتمهای تنگستن بر روی شیشه از سمت داخل لایهای تشکیل میدهند و سدی در برابر نور ایجاد مینمایند. لکه سیاه داخل این لامپها در نیمه عمر آنها حاکی از این پدیده است. در لامپهای کم مصرف و مهتابی به مرور زمان هم پدیده فوق رخ میدهد و هم لایه فسفر داخلی نازک شده و در محلهایی به دلیل برخورد اتمهای جیوه، دچار خراشهای بسیار ریزی میشوند و عملا نور ماوراء بنفش ساطع نموده و از درصد نور قابل روئیت کم می شود. در لامپ های LED این موضوع شکل متفاوتی دارد چرا که این عنصر به دمای کار بسیار حساس میباشد. در لامپ LED در صورت استفاده از هیت سینک آلومینیومی مناسب، دمای پیوند LED زیر ۹۰ درجه سانتیگراد باقی میماند و این دما طول عمر طبیعی لامپ را برای استاندارد LM80 مناسب مینماید. از طرفی در لامپ های LED که توان بالای ۵ وات داشته و بدنه آلومینیومی مناسب جهت دفع حرارت ندارند، دمای نقطه پیوند LED ویا COB بالاتر از ۹۰ درجه سانتیگراد میرود. در نتیجه افت نور بسیار شدیدتر به وقوع می پیوندد، برای نمونه میتوانید دو عدد از چنین لامپی را خریداری نمایید و برای حدود چهار ماه فقط از یکی از آنها استفاده نمایید، سپس لامپ دوم را پس از این مدت در کنار لامپ اول روشن نمایید، بدون نیاز به آزمایشگاه و تجهیزات پیشرفته قادر خواهید بود تفاوت دو لامپ را به چشم مشاهده نمایید. بطور خلاصه داشتن بدنه آلومینیومی در لحظه خرید تفاوتی در میزان روشنایی ایجاد نمیکند و بدنه آلومینیومی لامپ LED در طول زمان اهمیت خود را نشان میدهد.
پاسخ به سوالات رایج در مورد لامپ ال ای دی
- آیا نور لامپهای الایدی قابلیت تنظیم دارد؟
بله. نور لامپهای الایدی قابلیت تنظیم دارد (به اصطلاح دیمرپذیر است). البته باید توجه داشته باشید که لامپ دیمرپذیر را خریداری کنید و امکان کم و زیاد کردن نور لامپهای الایدی معمولی وجود ندارد. همچنین باید توجه داشته باشید که دیمری که تهیه کردهاید با لامپی که خریداری کردهاید سازگاری داشته باشد. انواع قدیمیتر دیمرها با لامپهای الایدی سازگاری ندارند. دیمر مناسب علاوه بر بهبود عملکرد، باعث افزایش طول عمر لامپ نیز میشود.
- لامپهای الایدی چه طور باعث کاهش هزینهها میشوند؟
لامپهای الایدی در طول عمرشان هزینهها را صدها هزار تومان (اگر نگوییم میلیونها) کاهش میدهند. لامپهای LED تا ۹۰٪ نسبت به لامپهای رشتهای و کممصرف انرژی کمتری مصرف میکنند. یعنی اگر روشناییهای قدیمی خود را به LED تغییر دهید، کاهش هزینهها در قبوض برق را بلافاصله در اولین قبض خود مشاهده خواهید کرد. لامپهای الایدی طی چند ماه هزینه اولیه را با کاهش هزینهها تلافی میکنند و از آن به بعد هر چه در هزینهها صرفهجویی شود به نحوی پولش داخل جیب شما میرود. لامپهای الایدی عمر بسیار زیادی دارند (۲٫۵ برابر لامپهای کممصرف و ۱۰ برابر لامپهای رشتهای) و به طور میانگین ۱۵ سال عمر میکنند. با این حساب نه تنها با کاهش هزینهها بلکه با عدم نیاز به جایگزینی و تعمیر لامپهای LED هزینههای خود را کاهش میدهید.
- لامپهای الایدی داغ میشوند؟
بله، شما مقداری گرما حوالی لامپهای الایدی احساس خواهید کرد ولی خیلی خیلی کمتر از لامپهای رشتهای و هالوژنی. لامپهای الایدی بین ۹۰٪ تا ۹۵٪ انرژی مصرفی را صرف تولید نور میکنند و این به معنی آن است که تنها ۵-۱۰٪ انرژی مصرفی تبدیل به گرما میشود، درست برعکس لامپهای رشتهای.
- آیا روشنایی الایدی به رشد گیاهان کمک میکنند؟
بله، واقعا همین طور است. شما میتوانید لامپهای الایدی مخصوص کشاورزی (hydroponic LED) را تهیه کنید و میزان و طول موج مورد نیاز نوری که برای هر مرحله از مراحل رشد گیاه لازم است را به وسیله این لامپها تامین کنید. همانند انواع دیگر لامپهای الایدی، این لامپها نیز مصرف بسیار کمی دارند.
- چرا لامپهای الایدی سوسو میزنند؟
سوسو زدن یا چشمک زدن لامپهای الایدی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اولین و شاید سادهترین دلیل این امر میتواند درست بسته نشدن لامپ در سرپیچ باشد. دلیل عمده دیگر جریان منبع تغذیه است. لامپهای الایدی برای روشن شدن به جریان مستقیم (DC) نیاز دارند در حالی که لامپهای قدیمیتر با جریان متناوب (AC) کار میکردند. لامپهای الایدی برای روشن شدن به مبدل نیاز دارند تا جریان متناوب را به مستقیم تبدیل کند، این مبدل یا درایور (driver) علاوه بر تبدیل جریان باعث میشود تا از نبود تناوب و سوسو زدن روشنایی چراغ اطمینان حاصل کنیم.
اکثر لامپهای الایدی داخلشان مبدل کار گذاشته شده است ولی انواع دیگر روشناییهای الایدی نیازمندند تا این مبدل به صورت جداگانه به آنها متصل شود و از طریق آن انرژی لازم برای روشنایی لامپها تامین شود.
- آیا لامپهای الایدی ارزانتر هستند؟
بله، لامپهای الایدی در درازمدت از لامپهای قدیمی بسیار ارزانتر هستند. در حال حاضر لامپهای الایدی قیمت بیشتری نسبت به لامپهای دیگر دارند ولی به دلیل مصرف انرژی کمتر و صرفهجویی در هزینهها، لامپهای الایدی عملکردی بسیار ارزانتر از لامپهای قدیمیتر (کممصرف و رشتهای) دارند.
- لامپهای الایدی چه سودی برای محیط زیست دارند؟
لامپهای الایدی (در مقایسه لامپهای رشتهای و کم مصرف) انرژی خیلی کمی مصرف میکنند. شما میتوانید یک لامپ رشتهای ۱۰۰ واتی را با یک لامپ ۱۰ واتی الایدی جایگزین کنید، در حالی که نور خروجی لامپها یکسان، میزان قابل توجهی از تولید گازهای گلخانهای جلوگیری شده است.
به علاوه این که لامپهای الایدی حاوی گازها و مواد شیمیایی سمی مانند جیوه نیستند، برخلاف لامپهای فلوئورسنت و کم مصرف که به وسیلهی این گازها باعث آلودگی محیط زیست میشوند.
و در نهایت این که لامپهای الایدی ۲۰ برابر مدلهای قدیمیتر روشنایی عمر میکنند و نیاز به تهیه جایگزین را برای شما به حداقل میرسانند و این موضوع خودش باعث کاهش آلودگی محیط زیستی میشود.
- فاکتورهای مختلف تاثیر گذار بر هزینه تعمیر و نگهداری چراغ LED و دیگر انواع روشنایی کدام هستند؟
میدانیم که چراغ و لامپهای LEd نه تنها نور بهتری دارند و انرژی کمتری مصرف میکنند، بلکه هزینه تعمیر و نگهداری چراغ LED نیز بسیار کمتر از انواع چراغهای دیگر است. جالب است بدانید که در حوزههایی مثل روشنایی شهری، هزینه تعمیر، نگهداری و حتی تعویض چراغها بسیار بیشتر از هزینه نصب و راهاندازی چراغ است. در روشناییهای تجاری و عمومی که چراغها در مدت زمانهای طولانی روشن هستند، هزینه تعمیر و نگهداری بخش بزرگی از هزینههای جاری ما را به خود اختصاص میدهند. چراغهای متال هالید از نظر مصرف انرژی و کیفیت نور تولیدی توان رقابت با چراغهای الایدی را دارند ولی در دیگر جنبههای مقایسه حرفی برای گفتن نداشتهاند. عمر مفید چراغ متال هالید در مقایسه عمر مفید چراغ خیابانی الایدی بسیار کمتر است. به علاوه استاندارد IP66 چراغهای الایدی به معنی محافظت این چراغهای اکووات در برابر گرد و غبار و پاشش آب با فشار به نسبت بالاست که این چراغها را در برابر بارندگی و شستوشو مقاوم میکند. توجه داشته باشید احتمال خرابی چراغهای الایدی کمتر است. این احتمال خرابی کمتر به معنی کاهش خرابیها و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری است.
دیدگاهتان را بنویسید