انواع چراغ سقفی (نور سقفی) و نورپردازی صحیح با آنها
دستهبندی
انواع چراغ سقفی (نور سقفی) و نورپردازی صحیح با آنها
چراغ سقفی به صورت کلی به هر چراغی گفته میشود که نور آن از بالا به پایین تابیده و به این ترتیب بهترین مکان برای نصب این چراغ، سقف است. انواع چراغ سقفی به صورت توکار و روکار با توان، شکل، رنگ و طرح مختلف به صورت ال ای دی و یا ساده تولید میشود. در میان منابع نوری، نور سقفی به دلیل استفاده رایج و آسان در فضاهای مختلف از جمله نورپردازی فروشگاه، نورپردازی اداری، نورپردازی مسکونی و ویلا و به صورت کلی فضای داخلی، از محبوبترین و در دسترسترین منابع روشنایی است. این محبوبیت باعث شده تا تنوع چراغ سقفی در بازار محصولات روشنایی بسیار زیاد باشد، به همین دلیل لازم است تا برای خرید چراغ سقفی، حتما با مشخصات و انواع آن آشنایی خوبی داشته باشید. در ادامه به بررسی دقیقتر و تخصصیتر بهترین نور سقفی توکار و روکار پرداختهایم.
انواع چراغ سقفی
چراغ روکار استوانهای
7 وات
چراغ روکار استوانهای
15 وات
چراغ روکار استوانهای
25 وات
چراغ روکار استوانهای
35 وات
چراغ توکار COB LED
35 وات
چراغ توکار COB LED
15 وات
چراغ توکارAR111
35 وات
چراغ توکارAR111
25 وات
چراغ توکار دارک لایت
25 وات
چراغ توکار دارک لایت
12 وات
چراغ توکار فکی
35 وات
چراغ توکار COB LED
60 وات
چراغ توکار جایگزین هالوژن
15 وات
چراغ توکار جایگزین هالوژن
5 وات
پنل ال ای دی 60*60
بک لیت 60 وات
دریافت کاتالوگ و لیست قیمت در واتساپ
انواع چراغ سقفی چیست؟
معرفی انواع چراغ سقفی
در این ویدیو با انواع چراغ سقفی آشنا خواهید شد، ویژگیهای یک چراغ سقفی خوب را خواهید شناخت و میتوانید هنگام خرید یک چراغ سقفی بهترین آن را انتخاب کنید.
چراغ سقفی به صورت کلی اصطلاحی کلی است و به همین دلیل شامل دستهبندیهای گوناگون میشود. به دلیل مصرف زیاد چراغهای سقفی قدیمی و ظاهر قدیمی و نهچندان زیبای آنها، در اینجا فقط به چراغ سقفی ال ای دی اشاره میکنیم. چراغهای سقفی در سالهای اخیر بسیار متنوع شدهاند به صورتی که در معماری و دکوراسیون امروز، کمتر کسی به سراغ چراغ سقفی ساده میرود. چراغ سقفی دانلاین، چراغ سقفی اسپات و نقطهای، نور سقفی خطی، چراغ سقفی پنلی و نور سقفی دارک لایت یا لیزر بلید از انواع جدیدتر این چراغها هستند. همه این چراغها معمولا هم به صورت توکار و هم روکار موجود هستند. انتخاب توکار یا روکار بودن چراغ سقفی بستگی به عوامل گوناگونی مانند جنس سقف، قابلیت نصب توکار، ارتفاع فضا و نوع دکوراسیون آن دارد.
از نظر فرایند تولید و نوع منبع روشنایی (چیپ) نیز، چراغهای ال ای دی سقفی به دو دسته SMD و COB تقسیم میشوند. برخلاف باور بسیاری از مصرفکنندگان، هر دوی این مدلها جزو چراغ ال ای دی بوده و تفاوت آنها در فرایند ساخت، پخش و کیفیت نور و قیمت نهایی چراغ است. مثلا بهترین چراغ سقفی برای نورپردازی فضای فروشگاهی، چراغ ریلی COB است یا در فضاهایی که عدم ایجاد خیرگی اهمیت زیادی دارد، استفاده از چراغ سقفی دارک لایت که ضد خیرگی است تاثیر زیادی دارد. در حقیقت در نورپردازی سقفی امروز، دیگر بحث اصلی تنها روشن کردن فضا نیست بلکه چگونه روشن کرد آن است که اهمیت دارد.
با استفاده از چراغ سقفی توکار، ظاهر فضای شما مینیمالتر و یکپارچهتر به نظر میرسد، از سوی دیگر، خرید نور سقفی روکار باعث میشود تا در بسیاری از فضاهای مدرن و جدید از جمله فضاهایی با سقف اکسپوز و یا گالریها، بدنه چراغ به عنوان یک المان معماری برای دکوراسیون فضا استفاده شود. همچنین برای نصب چراغ روکار، احتمالا دردسر کمتری برای نصب خواهید داشت.
چرا چراغ سقفی ال ای دی؟
- مصرف و هدررفت کمتر انرژی
- تولید حرارت کم
- کیفیت نوری بالا
- طراحی مدرنتر و زیباتر چراغ سقفی ال ای دی
- طول عمر بیشتر نور سقفی ال ای دی
- تنوع بالا
تفاوت چراغ سقفی SMD و چراغ سقفی COB
همانطور که پیشتر ذکر شد، هر دو چراغ COB و SMD از دسته چراغهای سقفی ال ای دی محسوب میشوند. تفاوت اصلی این دو در فرایند ساخت چیپ است که باعث شده چراغ COB نور متمرکزتر و با کیفیتتر و چراغ SMD نور پخشتری داشتهباشد. این تعریف به معنی بیکیفیت بودن چراغ SMD نیست کمااینکه به طور مثال، نور سقفی خطی که از محبوبترین چراغهای سقفی است، از بردهایی با چیپ SMD عمل میکند. به صورت کلی از چراغ سقفی COB برای نورپردازی تاکیدی و دکوراتیو و متمرکز استفاده شده و نور سقفی SMD برای روشنایی عمومی کاربرد دارد. پس تا اینجا متوجه تفاوت انواع چراغهای ال ای دی سقفی شدیم. سوالی که حالا پیش میآید، این است که هنگام انتخاب یک چراغ سقفی، با دانستن فرق بین SMD و COB، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ آیا تنها دانستن فرایند ساخت چراغ کافی است؟
هنگام انتخاب چراغ سقفی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
انتخاب نور سقفی توکار یا روکار مناسب، نیازمند رعایت نکات گوناگونی است. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- توان نور سقفی
توان چراغ سقفی ال ای دی یکی از راحتترین ابزارهای سنجش میزان روشنایی آن است. نکتهای که در این خصوص باید ذکر کرد، این است که الزاما استفاده از نور سقفی با توان بالا بهتر نیست، شاید باید برای روشنایی فضای خود به دنبال چراغهایی با توان کمتر بگردید.
- راندمان نوری
فرض کنید برای انتخاب چراغ سقفی بین یک برند با چراغ توکار 35 وات و برندی دیگر با چراغ توکار 30 وات دچار مشکل شدهاید. انتخاب شما کدام است؟ اگر ذهن شما ناخودآگاه به سمت انتخاب چراغ سقفی با توان بالاتر میرود این ناشی از باور قدیمی است که هرچه توان چراغ بالاتر باشد الزاما نور بیشتری دارد. واقعیت این است که مقدار نور ساطع شده از چراغ به ازای توان مصرفی، توسط راندمان نوری آن سنجیده میشود. به عبارت دیگر راندمان نوری ( لومن بر وات) بیانگر این است که به ازای مصرف هر وات، چه مقدار نوری از چراغ ساطع میشود. این مسئله ممکن است در مثال قبل، باعث شود تا چراغ توکار 30 واتی با راندمان نوری بالاتر را انتخاب کنید، چرا که به ازای مصرف کمتر، نور بیشتری دارد.
- شاخص نمود رنگ چراغ سقفی
شاخص نمود رنگ یا CRI چراغ، نشاندهنده قدرت چراغ در تفکیک رنگها و نمایش رنگ واقعی اجسام و دکوراسیون است. این مسئله در فضاهایی با معماری مدرن و همچنین در نورپردازی فروشگاهی بسیار اهمیت دارد. در بررسی این فاکتور، شاخص نمود رنگ خورشید 100 در نظر گرفته شده و چراغها بر اساس این فاکتور رتبه بندی میشوند. اگر برای نورپردازی فضای خود نیاز به چراغی دارید که واضحترین رنگها را نمایش دهد، حتما به سراغ چراغی بروید که شاخص نمود رنگ بیشتر از 95 داشته باشد. (CRI>95)
- جنس بدنه چراغ سقفی
بدنه چراغ سقفی از چند جهت از مهمترین بخشهای چراغ به شمار میرود. مورد اول اینکه بدنه چراغ در داخل یا روی سقف و در معرض تماس با سازههای مختلف است و بنابراین باید مقاومت کافی را در برابر فشارهای مختلف داشتهباشد و به راحتی آسیب نبیند. مورد دوم و مهمتر اما، تبادل گرمایی است. یک باور اشتباه دیگر این است که چراغ سقفی خوب چراغی است که بدنه آن گرم نشود. این هم از جمله باورهای اشتباه است زیرا اگر بدنه چراغ سقفی گرم نباشد یعنی تمام گرمای تولید شده داخل چراغ محبوس شده و این باعث کاهش طول عمر چراغ میشود. بنابراین چراغ خوب چراغی است که بدنه آن بیشتر حرارت را به بیرون منتقل کند. به همین دلیل، بدنه آلومینیومی بهترین نوع بدنه برای چراغ سقفی است. شما میتوانید در بازار محصولات روشنایی، انواع چراغ با بدنههای آلومینیومی و طراحیهای مدرن و زیبا را با رنگ دلخواه خود خریداری کنید.
- نداشتن فلیکر یا چشمک
فلیکر نور یا به اصطلاح سوسو کردن چراغ سقفی که در چراغهای قدیمی یا نسل اول چراغهای ال ای دی به وفور مشاهده میشود، مربوط به درایور یا ترانس نور سقفی است. اگر کیفیت این قطعه بالا نباشد، نور خروجی با سوسو کردن زیاد باعث ایجاد سردرد و خستگی چشم زودهنگام برای افراد در معرض نور میشود. پس باید دقت کرد که چراغ سقفی بدون فلیکر یا Flicker-Free باشد.
سقفهای مختلف برای نصب کدام چراغ سقفی مناسبترند؟
به صورت کلی هر سقف برای نصب یک یا چند مدل خاص از چراغ سقفی مناسبتر است. مثلا در سقف اکسپوز، چراغ سقفی روکار و یا چراغهای آویز، تنها راه حل نورپردازی هستند. از این جهت چراغ ریلی، چراغ خطی و چراغ روکار استوانهای از بهترین گزینهها هستند.
سازه سقفی محبوب دیگر کناف است. سقف کاذب کناف معمولا بیشترین امکان را در نصب انواع مختلف چراغ سقفی برای افراد فراهم میکند. شما میتوانید با استفاده از کناف به عنوان متریال اصلی سقف، هم فضای مورد نظر را برای نصب چراغ سقفی توکار برش داده و هم چراغ را با استفاده از پیچ پروانهای به صورت روکار نصب کنید. در این حالت فقط باید به وزن نهایی چراغ و قدرت تحمل وزن کناف و حالت نصب آن دقت کنید.
مدل دیگر سقفها، سقفهای ساختهشده از گچ و رابیتس هستند. در این سقفها ممکن است نتوانید همه چراغهای توکار را به راحتی وصل کنید چون ممکن است شبکه رابیتس مانع آن شود. اما به راحتی میتوان با استفاده از چراغهای روکار، فضا را نورپردازی کرد. ضمنا اگر پیش از تکمیل گچ، جانمایی چراغها صورت بگیرد، به راحتی میتوانید هر چراغ توکاری را در سقف نصب کنید. مثلا چراغ خطی توکار بدون لبه از بهترین چراغهای مدرن برای استفاده در سقف است.
حالتهای دیگر سقف، نیازمند کارشناسی دقیق و سنجش قدرت تحمل وزن سقف، مشخص شدن موانع پشت سقف و جانمایی چراغ است و بنابراین ممکن است برای نورپردازی فضاهایی با سقف قدیمی، نیاز به مشاوره داشته باشید.
کدام چراغ سقفی را انتخاب کنیم؟
انتخاب و خرید چراغ سقفی، بستگی به این دارد که هر کدام از فاکتورهای بالا تا چه اندازه برای شما مهم است. از سویی دیگر، کاربرد هر چراغ در فضاهای مختلف، با دیگر نورهای سقفی تفاوت دارد. در ادامه به معرفی بهترین چراغهای سقفی برای استفاده در فضاهای مختلف پرداختهایم:
-
بهترین چراغ سقفی برای نورپردازی اتاق نشیمن چیست؟
بهترین چراغ سقفی در فضای نشیمن، چراغی است که هم نور را به صورت یکدست پخش کند و هم خیرگی نداشته باشد، زیرا فضای نشیمن خانه از مهمترین فضاها برای سپری کردن اوقات و نشستن بوده و مهم است که هیچ اختلالی برای این کار وجود نداشتهباشد. با قدیمی شدن نسل لوسترهای سنتی و تولید چراغهای مدرن، میتوانید برای روشنایی فضای نشیمن یا پذیرایی خانه، از نور خطی، چراغهای توکار با پخش نور غیر مستقیم به همراه یک لوستر سقفی یا آویز مدرن استفاده کنید. تابش غیر مستقیم یعنی اینکه نور چراغ سقفی، از پشت یک پوشش شیری رنگ به نام دیفیوزر تابیده میشود که هم وظیفه پخش نور و هم جلوگیری از ایجاد خیرگی را دارد.
چراغ سقفی مناسب نورپردازی تجاری
در فضای تجاری شما به چراغ سقفی نیاز دارید که هم اجناس داخل فضا را به خوبی و به صورت کاملا واضح روشن کند و هم از نظر بصری جلوه زیبایی به فضا بدهد. رعایت این عوامل میتواند به طور شگفتانگیزی روی فروش محصولات شما تاثیر مثبت داشتهباشد. از جمله چراغهای سقفی که برای نورپردازی فروشگاه مناسب هستند، چراغ توکار فروشگاهی AR111 است که در بازار محصولات روشنایی به صورت تکخانه، دو خانه و چندخانه به فروش میرسد. با استفاده از چراغ سقفی AR111، شما میتوانید هم نور را به جهت دلخواه خود تابانده و هم از روشنایی با کیفیت آن در فضا لذت ببرید. ظاهر این چراغ نیز در حالتی که درون قاب مخصوص خود قرار گرفته، بسیار مدرن و زیباست.
علاوه بر این چراغ خطی یکی از بهترین گزینههای روی میز هنگام انتخاب چراغ سقفی است. شما میتوانید چراغ خطی را به صورت توکار یا روکار، در طرحها و شکلهای متنوع سفارش دهید و از زیبایی و روشنایی آن لذت ببرید.
از مدلهای دیگر چراغ سقفی میتوان به هالوژن سقفی یا انواع چراغ گردبر اشاره کرد که محبوبیت بسیار زیادی در بین نورهای سقفی دارد. این چراغها در برشها و شکلهای متفاوتی تولید میشوند و به همین جهت، تنوع آنها داخل بازار محصولات روشنایی بسیار زیاد است.
بنابراین خالی از لطف نیست اگر باز هم یادآوری کنیم که برای انتخاب چراغ سقفی مناسب در میان این تنوع زیاد، به دنبال چراغ سقفی با راندمان و شاخص نمود رنگ بالا و نور بدون فلیکر یا چشمک باشید تا بهترین نور را برای مشتریان و مخاطبان خود تامین کنید. انواع چراغهای توکار سقفی با توانهای 5 وات، 15 وات، 35 وات و 60 وات با قطر برشهای متفاوت، هم قابلیت استفاده به عنوان نور عمومی فضا و هم نور تکمیلی و دکوراتیو را دارند.
-
چراغ سقفی برای فضای اداری
بهترین چراغ سقفی اداری، پنل سقفی ال ای دی است. این چراغ نوری غیر مستقیم و پخش دارد ( جلوگیری از خیرگی برای کارکنان)، فضا را به صورت یکدست روشن میکند ( بهترین نور برای فعالیت کاری، نوری یکدست است)، شدت نور زیادی دارد ( صرفه جویی در هزینه با خرید چراغ کمتر) و همچنین نصب بسیار آسانی دارد. ( راحتی در تعمیرات و نگهداری). همه این دلایل باعث شده تا پنل ال ای دی سقفی از بهترین گزینههای نورپردازی اداری باشد. علاوه بر این چراغهای خطی مدرن به صورتهای مختلف خط ممتد، چند ضلعی نظیر مربع، مستطیل و شش ضلعی یا پنلهای خطی دایرهای موجود هستند تا بتوانید با دست باز، نورپردازی مدرن فضای اداری خود را انجام دهید.
موارد بالا مهمترین گزینهها برای روشنایی عمومی و تکمیلی هر فضاست اما این کل راه نیست. اگر به فکر زیبایی و اصولی بودن نورپردازی فضای خود هستید، حتما باید به چراغ سقفی دکوراتیو فکر کنید.
انواع چراغ سقفی دکوراتیو
نورهای دکوراتیو سقفی، وظیفه روشنایی ناحیههای کوچکتر و ایجاد کنتراست و زیبایی بصری را دارند. از مهمترین انواع چراغ سقفی دکوراتیو میتوان به چراغ خطی لیزربلید یا دارکلایت اشاره کرد. در چراغ خطی دارک لایت منبع نور هنگام روشن بودن چراغ، دیده نشده و فقط اثر نور در فضا دیده میشود تا به سقف و به صورت کلی فضای شما، جلوهای مدرن ببخشد.
علاوه بر این چراغ سقفی استوانهای از مدرنترین چراغهای روکار در دکوراسیون امروز است. نور این چراغ میتواند به صورت مستقیم به سمت پایین ( دانلایت استوانهای) یا به صورت زاویهدار ( چراغ روکار تابش جانبی) بتابد. بنابراین برای روشنایی مجسمه، گلدان، استندهای هنری و سایر المانهای دکوراتیو در فضا میتوانید از این چراغهای سقفی استفاده کنید.
چراغ سقفی را از کجا بخریم؟
از آنجایی که بیشتر چراغهای موجود در بازار در واقع نوعی چراغ سقفی است، بنابراین برای یافتن چراغ سقفی دردسر زیادی نخواهید داشت. اما به یاد داشتهباشید که به دلیل عدم توانایی بررسی حرفهای چراغ توسط بسیاری از مصرفکنندگان محصولات روشنایی، ممکن است به شما چراغی بی کیفیت پیشنهاد شود. اما با دانستن نکات بالا میتوانید بهترین چراغ سقفی ال ای دی را با خیال راحت تهیه کنید. در تهران و در بازار لالهزار این محصولات به فراوانی یافت میشوند و همچنین در سایر شهرستانها، هر برند فروشگاه و یا نمایندگی خاص خود را در فروشگاههای تجهیزات الکتریکی و ادوات روشنایی دارد. از جمله این برندها اکووات است که به صورت حضوری و غیر حضوری، آماده تولید محصولات روشنایی بر پایه ایدههای روشنایی شماست.
چرا چراغ سقفی اکووات را بخریم؟
پروژههای نورپردازی با انواع چراغ سقفی اکووات
انواع چراغ سقفی در پروژههای گوناگون با هدفهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. تامین نور عمومی، نور مکمل و یا دکوراتیو، در پروژههای مختلف توسط چراغهای دانلایت اکووات صورت گرفته است. از چراغ توکار 60 وات گرفته تا پنل ال ای دی، از چراغ روکار استوانهای تا دانلایت اسپات هالوژنی، همگی از انواع مختلف چراغهای سقفی اکووات هستند که میتوانید در این ویدیو، کاربرد آنها را در پروژههای مختلف تجاری، اداری و مسکونی در سرتاسر ایران مشاهده نمایید. تمامی این چراغها با CRI بیشتر از 95 و نور بدون فلیکر بهترین روشنایی را در فضا بوجود آوردهاند.
اگر برای انتخاب چراغ سقفی مورد نیاز فضای خود دچار سردرگمی شدهاید و یا کاملا برعکس از انتخاب خود مطمئنید، کارشناسان اکووات در هر لحظه حاضرند تا در روشنایی فضای مد نظرتان، به شما کمک کنند. برای ارتباط با کارشناسان اکووات با ما تماس بگیرید و یا از طریق آنلاین با ما در ارتباط باشید
پاسخ این سوال به همه انتظارات شما از یک چراغ سقفی باکیفیت برمیگردد. در چراغهای سقفی اکووات با تنوع زیاد، همه محصولات از نظر مقدار تابش نور، کیفیت نور، جنس بدنه و سایر مشخصههای فنی و ظاهری، تحت سختگیرانهترین پروسههای سنجش، تولید و تست میشوند. هرکدام از چراغهای توکار اکووات برای استفاده در فضاهای مختلف نظیر خانه و ویلا، فروشگاه نظیر طلافروشی و فروشگاه لباس، دفاتر اداری، گالریها و فضاهای کار اشتراکی بسیار مناسب هستند. تمامی این چراغها با 3 تا 5 سال ضمانت تعویض بی قید و شرط در کارخانه اکووات تولید شده و به بازار عرضه میشوند بنابر این به جای جستجوی طولانی مدت میتوانید با خیال راحت به سراغ این چراغها بروید.
پرسشهای متداول
چراغهای سقفی بر اساس نحوه نصب به توکار و روکار تقسیم میشوند و همچنین بر اساس شکل و کارکرد شامل چراغ سقفی خطی، چراغ سقفی هالوژنی، چراغ سقفی استوانهای، پنل سقفی و غیره میشوند.
پنل سقفی چراغی است که منبع نور آن از پشت پوششی شیری رنگ به نام دیفیوزر تابیده و باعث روشنایی یکدست و بدون خیرگی در فضا میشود.این چراغ مناسب استفاده در فضای اداری و تجاری است.
برای سفارش چراغ خطی سقفی، بر اساس نوع نصب خود یعنی توکار یا روکار، ابعاد و شکل مورد نظر را طراحی کنید و برای کارشناسان اکووات ارسال کنید یا به صورت مستقیم از مشاوره نورپردازی بهرهمند شوید.
همچنین در چراغ خطی ماژولار جریان ثابت بر خلاف چراغ خطی ولتاژ ثابت، بر روی ماژولها از مقاومت استفاده نشده و بنابراین چراغهای خطی جریان ثابت حرارت کمتری تولید کرده و افت نور ندارند.
انواع چراغ سقفی اکووات با راندمان نوری بالا، شاخص نمود رنگ بالاتر از 95 (CRI>95)، نور بدون چشمک یا فلیکر و همین طور 5 سال ضمانت تعویض بی قید و شرط تولید میشوند.
انتخاب چراغ سقفی مناسب بستگی به عوامل مختلف نظیر ارتفاع فضا، متریال سقف، نوع دکوراسیون و محدودیتهای اجرایی دارد اما به صورت کلی چراغ توکار فضا را مینیمالتر نمایش داده و بدنه چراغ روکار به عنوان المانی از دکوراسیون فضا در نظر گرفته میشود.
دیدگاهتان را بنویسید